Hoppa till sidans innehåll

Korpidrott - Fotboll 2019

13 FEB 2019 15:34
Anmälan har öppnat! Läs om säsongens nyheter & anmäl er idag!
  • Skapad: 13 FEB 2019 15:34

Nyheter 2019!

Inför säsongen 2019 har vi jobbat med en utvecklingsenkät och ett arbete där vi dykt ner något djupare i hur vi kan utveckla verksamheten. Skapa mervärde för er medlemmar och förhoppningsvis öka antalet lag i seriespel igen!

De nyheter vi väljer att presentera inför kommande säsong är tre! 

Alla matcher på konstgräs!

 

Nae, inte 2019 i Linköping iallafall. 

Vi frågar Tobias Birgersson Egbom om varför alla matcher flyttas till konstgräs. 

- Att spela matcher på kommunens konstgräsplaner ser vi som en utveckling av vårt seriespel, i flera aspekter. Bland annat har de anläggningar vi tänkt använda oss av tilläckligt många parkeringsplatser, utan kostnad. Det finns tillgång till omklädningsrum för de som ev. behöver. Man kan gå på toalett, fylla sin vattenflaska och byta de där blöta kläderna efter spöregnet som föll just under matchen och det går faktiskt att ta en dusch på plats innan man sätter sig i bilen efter matchen. 

Att vi på konstgräs ges möjlighet att skapa ett spelschema från tidigare på våren till något senare på hösten, utan att störas av mörkrets intrång är något våra medlemmar faktiskt tydligt eftersökt. 

 

Vår- & Höstserie

Från och med vårsäsongen 2019 går det att anmäla sig till en vårserie, spelas mellan april och juni. Det kommer även gå att anmäla sig till höstserie, spelas mellan aug-sep. 

Vi kollade med verksamhetsansvarig om varför detta komplement till vanliga seriespelet tagits fram. 

- Dels ser vi en utveckling där allt fler lag inte riktigt törs anmäla sig till seriespelet, då man inte vet vad som händer med lagets spelare till hösten. Vi tänker att i dessa fall kan det vara jättebra att anmäla sig till vårserien. Det är en kortare tidsintervall där man kan ha så pass mycket koll på sina lagkompisar så att man törs anmäla sig till vårens roligaste serie. Sen att Linköping är en så stor studentstad, talar för att en serie som slutar i början av juni borde fungera. Studentlagen har då möjlighet att spela på samma villkor som övriga lag och behöver troligen inte genomföra en himla massa matchflyttar eller lämna WO för att studenterna reser hem till sina hemstäder över sommaren, säger Tobias Birgersson Egbom. 

 

All Star Day

 

Ett helt nytt koncept ska testas i september. All Star Day är ett mervärde för Korpen Östergötlands alla fotbollsspelare. Alla är välkomna att tävla i en mängd färdighetstävling s.k. Skill-Competitions. Där allt från pricksäckerhet till straffsparkar och 60 meter hinder med boll ska ta fram Korpen Östergötlands All Star. 

Tobias Birgersson Egbom säger såhär om den planerade dagen. 

- Att vi testar ett sätt att tillsammans med sina lagkompisar tävlar individuellt kommer bli en rolig utmaning. Både för oss och för länets alla fotbollsspelare i Korpen. Vi tänker "vem vill inte vara bättre än lagkompisen som alltid säger att han vinner skytteligan?"

Vi ser framför oss en dag full med aktivitet, där vi segrare i individuella grenar, total segrare och segrare i dagens huvudnummer, 3 mot 3 turneringen. Vi tänker speaker och skön musik skapar en härlig stämmning. Att grillen är tänd och att alla är härliga och glada!

 

Som ni ser händer det flera saker inför & under kommande fotbollssäsong! Den här säsongen har ni INTE lust att missa! Anmäl er redan idag!

Skribent: Tobias Birgersson Egbom
Epost: Adressen Gömd

 

 

 Endast Collegium!

 

 

  

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Linköping - Korpen
Teknikringen 7
58330 Linköping

Besöksadress:
Teknikringen 7
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133420070
E-post: This is a mailto link

Se all info