Hoppa till sidans innehåll

Korpidrott - Fotbollssäsongen 2018

2018-10-03 10:55
I måndags så var det dags att packa ihop Korpens fotbollssäsong 2018 och här kommer en summering från Korpåret 2018!
  • Uppdaterad: 2018-10-03 10:55

Det var en säsong fylld av spänning, dramatik, fina mål och heta matcher men det vi är mest stolta över är en säsong helt utan bestraffningsärenden där alla lag ska ha en stor eloge och jobbat utifrån Fair Play och bidragit till Korpens satsning på "Nollvisionen".  Vi går igenom årets säsong serie för serie!

Korpsvenskan

Korpens hetaste lag de senaste åren, 12 grader o sol, fortsätter sitt erövrartåg och tog hem seriesegern med bara en enda förlust och med seriens skyttekung i laget i form av Thomas Granath på 16 gjorda mål. Tvåa blev de rutinerade rävarna i Ekängens IF. 

Korpettan

Korpettan blev ett riktigt getingbo där studentlaget Bogdan Boys drog det längsta strået och vann 4 poäng före tre andra lag på 18 poäng, AC Botrygg, Whateverton och Napoli 87. Det blev dramtiskt hela vägen in men i sista omgången slog Bogdan Boys Whateverton med 3-1 och segern var ett faktum! 23 mål från Bogdan Boys Johan Karlsson är andra imponerande siffror! 

Korptvåan

Här hittar vi säsongens mest solklara seriesegrare, affärsjuristerna i laget Affjur Bois vann 10 raka matcher och vann serien i överlägsen stil, 10 poäng före BHF Linköping! Ska Affjur göra samma resa som 12 grader o sol har gjort de senaste åren? Vi får se hur de står sig när de tar klivet upp till nästa säsong! 

Dam

Förra året var första gången på många år som vi fick ihop en damserie och även om vi tappade några lag till i år så var det tre starka lag som gjorde upp om seriesegern men där Ekängen Ladies vann på målskillnad, 9 plusmål jämfört med Zlatan Beliebers 5 plusmål. Tredjeplacerade Beliebers förstörde dock festen för Zlatans Pinglor då Beliebers besegrade Zlatans Pinglor med 1-0 i den sista omgången vilket gjorde att Ekängen Ladies tog hem titeln! 

Mix

Vi är glada för att vår mixedserie fortsätter leverera bra fotboll år efter år och detta år var inget undantag! Man kan säga att vi hade två vinnare i årets seriespel. Tittar man bara till tabellen så segrade nykomligslaget FC SF på 21 poäng, 3 före de ärrade Korpenveteranerna Blånaglarna. I år skulle vi dock avsluta med ett litet slutspel men där FC SF inte kunde delta vilket gjorde att Blånaglarna besegrade Lost In Space med 4-3 i en otroligt sevärd och jämn final. Men vad sägs om semifinalen mellan Lost in Space och Dyrgriparna, 9-8 i slutresultat.. Det är i mixedklassen sånt händer gott folk!

 

Korpen vill passa på att tacka för en väl genomförd säsong, vi tackar alla lagledare för ert otroliga arbete och vi hoppas ni är med oss även nästa säsong då vi har en hel del nyheter att presentera. Har man abstinens från fotbollen under vintern så kan man också anmäla sig till futsal-serien som spelare i Collegium varje helg! 

Skribent: Rickard Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 Endast Collegium!

 

 

  

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Linköping - Korpen
Teknikringen 7
58330 Linköping

Besöksadress:
Teknikringen 7
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013-342 00 70
E-post: This is a mailto link

Se all info